برنسيسة كول مشرفة قسم كلمات الاغاني العربية
عدد الرسائل : 69 العمر : 29 المزاج : رايق نقاط : 52 كيف وصلت لمنتديات العسل : صديق الجنس : ~{ الجِنسِّية : المهنة : احترام قوانين المنتدى : الاوسمه : MMS ـك .. معانا ..! : : : : دعاء جميل : تاريخ التسجيل : 01/03/2009
| موضوع: جلاش بالجبن الثلاثاء مارس 17, 2009 12:57 pm | |
| لمقادير: 6 م ك زبد 8 م ك دقيق 2 كوب حليب 1 م ص ملح رشه صغيرة جوزة الطيب 1\2 ك جبن ابيض 1 كوب جبن البرمزان مبشور صغير 4 بيضات او 3 بقدونس مفروم صغير 1\2 ك جلاش 3\4 كوب زبد سايح
الطريقة: تذوب الزبدة على نار هادئة و نضيف الدقيق ونمزجه بعدين نضيف الحليب بالتدريج مع التقليب المستمر نحت الملح و جوزة الطيب و يترك على نار هادئه 5 دقائق حتى يتكاثف الخليط مع التقليب علشان يكلكعش منكم و لو حصل ممكن تصفوه بمصفه ده للمبتدئن مثلى يعنى باختصار بنعمل صوص البشمل يترك ليبرد و نهرس الجبن بشوكة و نضيف الجبن المبشور و البيض المخفوق و بعدين نحت خليط الجبن و البيض على صوص البشامل و نقلب فيهم البقدونس... كده الحشو جاهز
بنجيب صينيه الفرن و اما بنعمل الجلاش على شكل مثلثات زى السمبوسه او بالصينيه و نقطعها مربعات
المهم بندهن الصينيه بالزبد و نفرد ورقه جلاش و نسيب اطرافها طالعه علي جوانب الصينيه ندهنها بالزبده و نفرد ورقه ثانيه فوقها حتى ننتهى من نصف كميه الجلاش. نصب الحشو و بنطوى الزوائد الجلاش فوق الحشو و نبداء نفرد باقى الجلاش بعد دهن كل واحده بالزبد في الاخر بندهن الوش بزبد و نعمل خطوط طوليه متوازيه بسكين حاد بدون ما نقطع يعنى مجرد علامات لاماكن القطع بعد ما نسويها بندخلها فرن درجه حراره متوسطه لمدة 45 دقيقه حتي تصير لونها ذهبي بعد ما تبرد شوى بنقطعها مربعات و الف هنا و شفا | |
|
ASSAL المدير العام مدير منتديات العسل
عدد الرسائل : 973 العمر : 32 الموقع : بيت لحم المزاج : عادي نقاط : 1013 كيف وصلت لمنتديات العسل : اخرى الجنس : ~{ الجِنسِّية : المهنة : احترام قوانين المنتدى : الاوسمه : MMS ـك .. معانا ..! : : : : دعاء جميل : تاريخ التسجيل : 01/03/2009
| |
اسد غزه عضو رهيب
عدد الرسائل : 388 العمر : 32 نقاط : 410 كيف وصلت لمنتديات العسل : صديق الجنس : ~{ الجِنسِّية : المهنة : احترام قوانين المنتدى : الاوسمه : دعاء جميل : تاريخ التسجيل : 23/03/2009
| موضوع: رد: جلاش بالجبن الجمعة مارس 27, 2009 3:15 pm | |
| | |
|